Fantasy: Percy Jackson & The Lightning Thief
Film Trailers by Filmtrailer.com
Titel: Percy Jackson & The Lightning Thief (Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief)
Genre: Fantasy, Komedie
Cast: Pierce Brosnan, Uma Thurman, Rosario Dawson, Sean Bean
Bioscoop première: 11-02-2010
Land van productie: Verenigde Staten
Geregisseerd door: Chris Columbus
Duur van de film: 118 min.
Productie jaar: 2010
Minimale leeftijd: 12 jaar
Distributeur: Fox (NL)
Officiële website: http://www.percyjacksonthemovie.com
Regionale website: http://www.percyjackson.nl/
Plot beschrijving: Percy Jackson & The Lightning Thief, van de maker van Harry Potter and the Philosophers Stone en The Chamber of Secrets, speelt zich af in een hedendaagse wereld waar ook de twaalf Griekse Goden van de berg Olympus leven. Deze goden hebben een nieuw ras van jonge, mythische helden gecreëerd, die halfgoden zijn – voor de helft sterfelijk, voor de helft god.

Percy (Logan Lerman) is zo’n halfgod en de zoon van de god Poseidon. Hij wordt er door Zeus (Sean Bean) – de broer van Poseidon – van verdacht zijn bliksemschicht te hebben gestolen, het machtigste wapen van het hele universum. Percy gaat op een avontuurlijke en gevaarlijke missie om zijn onschuld te bewijzen en een vernietigende oorlog tussen de goden te voorkomen.

Tijdens zijn tocht gaat hij de strijd aan met machtige vijanden die vastbesloten zijn hem tegen te houden. Ook leidt zijn tocht hem naar de onderwereld waar hij zijn moeder uit de dodelijke klauwen van zijn vaders grootste vijand: Hades (de god van de onderwereld) moet zien te redden.

De rol van Medusa wordt vertolkt door Uma Thurman en Pierce Brosnan speelt Chiron, een belangrijk sleutelfiguur voor Percy en zijn missie. Percy Jackson & The Lightning Thief is gebaseerd op het eerste boek van de succesvolle Amerikaanse bestseller-reeks Percy Jackson.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Comments are closed.

Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl