Op Televisie

Films vandaag op de televisie

 1. Films op TV voor vrijdag 30 September 2022 -
  The Cruel SeaThe Cruel Sea
  15:15 - 17:15 op BBC2
  Drama (1953) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 7.6 (3432 stemmen)
  Met Jack Hawkins, Donald Sinden, John Stratton e.a

  De avonturen van een Brits schip dat een konvooi moet beschermen tijdens de Tweede Wereldoorlog.


  Bastille DayBastille Day
  20:30 - 22:15 op RTL7
  Actie (2016) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 6.3 (12427 stemmen)
  Met Idris Elba, Richard Madden, Kelly Reilly e.a

  Michael Mason is een Amerikaanse zakkenroller die in Parijs woont. Op een dag steelt hij een tas met daarin iets meer dan enkel een portemonnee, een bom. Vervolgens wordt hij door CIA-agent Sean Briar op de hielen gezeten. De agent ontdekt echter al snel dat de onwetende Mason louter een pion is in een groter schaakspel van de terroristen. Tegen de bevelen van zijn meerderen in rekruteert Briar de zakkenroller en samen hebben ze minder dan 24 uur de tijd om een immense samenzwering bloot te leggen. Het ziet er namelijk naar uit dat de autoriteiten ook een vinger in de pap hebben. Het ongebruikelijke duo zal het vertrouwen in elkaar moeten vergroten om de gezamenlijke vijand uit te schakelen.


  Gone GirlGone Girl
  20:30 - 23:35 op NET5
  Misdaad (2014) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 8.1 (574971 stemmen)
  Met Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris e.a

  Als de vrouw van Nick Dunne spoorloos verdwijnt, probeert hij erachter te komen wat er precies aan de hand is. Een complicerende factor is dat hijzelf beschuldigd wordt van haar verdwijning.


  Lethal Weapon 2Lethal Weapon 2
  21:30 - 23:45 op Veronica
  Actie (1989) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 7.2 (126882 stemmen)
  Met Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci e.a

  Politiedetectives Martin Riggs en Roger Murtaugh krijgen de opdracht om boekhouder Leo Getz te beschermen, omdat hij moet getuigen tegen zijn criminele werkgevers. Riggs en Murtaugh zijn niet gelukkig met de opdracht totdat bekend wordt wie de criminelen zijn.


  PrisonersPrisoners
  22:10 - 00:40 op Canvas
  Misdaad (2013) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 8.1 (387015 stemmen)
  Met Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis e.a

  Prisoners gaat om een timmerman (Jackman), wiens dochter en haar beste vriendin worden ontvoerd. Als het de politie niet lukt om hen te vinden, neemt hij het recht in eigen handen. Tijdens zijn zoektocht komt hij lijnrecht tegenover een detective (Gyllenhaal) te staan, die de zaak koste wat het kost op wil lossen.


  From Paris with LoveFrom Paris with Love
  22:15 - 00:15 op RTL7
  Actie (2010) uit Frankrijk
  IMDB-rating: 6.5 (97337 stemmen)
  Met John Travolta, Jonathan Rhys Meyers, Kasia Smutniak e.a

  James Reese (Jonathan Rhys Meyers) heeft het prima voor elkaar. Leuke baan bij de Amerikaanse ambassade in Parijs, mooie vriendin �n een bijbaan als CIA-correspondent. De volgende stap is wat hem betreft een echte agent te worden en serieus in actie komen. Zijn wens lijkt uit te komen als hij aan een Amerikaanse CIA-collega wordt gekoppeld die naar Parijs komt om een terreurgroep aan te pakken. Tot James ontdekt dat special agent Charlie Wax (John Travolta) een onberekenbaar, grofgebekt, trigger-happy en ongeleid projectiel is die hem vooral als chauffeur ziet. Wax neemt James mee op een explosieve trip door de buitenwijken van Parijs die de jongen doet snakken naar zijn kantoorbaantje. Maar voor James het weet is hij tot aan zijn nek bij de zaak betrokken en is hij toch echt op Charlie aangewezen om de komende 48 uur te overleven.


  Le grand bainLe grand bain
  22:35 - 00:35 op NPO3
  Komedie (2018) uit Belgi�
  IMDB-rating: 7 (3022 stemmen)
  Met Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Beno�t Poelvoorde e.a

  Bertrand, Marcus, Simon, Laurent en Thierry trainen onder de autoriteit van Delphine - de voormalige glorie van de zwembaden. Samen zijn ze vrij en behulpzaam naar elkaar toe. Ze proberen door te breken in een discipline die traditioneel aan vrouwen toebehoorde: synchroonzwemmen.


  The Bridges of Madison CountyThe Bridges of Madison County
  22:45 - 00:55 op Eén
  Drama (1995) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 7.5 (54271 stemmen)
  Met Clint Eastwood, Meryl Streep, Annie Corley e.a

  Robert Kincaid is een zachtaardige fotograaf die in opdracht van het bekende maandblad National Geographic een fotoreportage moet maken. Dat voert hem naar Iowa, waar oude bruggen fotogeniek en nostalgisch zijn. In een vlek op de landkaart ontmoet hij Francesca, een voormalig Italiaans oorlogsbruidje en nu (1965) de vrouw van een landbouwer met twee tienerkinderen. Man en kinderen zijn enkele dagen uithuizig. Tijdens de vier dagen dat zij elkaar leren kennen ervaren zij de 'liefde van hun leven'. Door de terugkeer van Francesca's gezin gaan hun wegen definitief uit elkaar.


  Hard CandyHard Candy
  23:35 - 01:40 op NET5
  Misdaad (2005) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 7.1 (130915 stemmen)
  Met Patrick Wilson, Ellen Page, Sandra Oh e.a

  14 jarige Hayley is een slim meisje. Maar dat ze met de 32 jarige Jeff meegaat naar zijn appartement lijkt een domme zet. Jeff denkt dat het hem meezit, maar dan komt hij bij uit een onvrijwillige verdoving. Hij is vastgebonden, en Hayley heeft de touwtjes in handen....


  Nothing PersonalNothing Personal
  00:05 - 01:25 op NPO2
  Drama (1995) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 6.8 (504 stemmen)
  Met Ian Hart, John Lynch, James Frain e.a

  Aan de vooravond van het bestand tussen de protestantse paramilitairen en de katholieken gaat een bom af in een protestantse pub. Er volgt een dag vol geweld en bloedvergieten. Vrienden doden vrienden en iedereen is slachtoffer; maar het is 'niets persoonlijks'.


Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site
Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl