Op Televisie

Films vandaag op de televisie

 1. Films op TV voor zondag 29 Januari 2023 -
  The Wooden HorseThe Wooden Horse
  14:15 - 15:55 op BBC2
  Drama (1950) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 7 (937 stemmen)
  Met Leo Genn, David Tomlinson, Anthony Steel e.a

  WO II. In het Nazi-krijgsgevangenkamp Stalag Luft III beramen enkele Britse soldaten een gewaagd ontsnappingsplan.


  SuperjuffieSuperjuffie
  15:30 - 16:55 op NPO3
  Familiefilm (2018) uit Nederland
  IMDB-rating: 6.5 (52 stemmen)
  Met Diewertje Dir, Hassan Slaby, Harry Piekema e.a

  Juf Josje lijkt een heel gewone juf. Maar als er een dier in gevaar is of ze hoort hulp roepen, neemt ze een hap van een schoolbordkrijtje en verandert ze in 'Superjuffie'. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, redt de dieren en kan ook nog met ze praten. Ze heeft haar krachten gekregen van een mysterieus beeldje in een geheime kamer in haar nieuwe huis. Maar zijn deze nieuwe krachten wel handig?


  EmmaEmma
  15:55 - 17:50 op BBC2
  Komedie (1996) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 6.8 (27401 stemmen)
  Met Gwyneth Paltrow, James Cosmo, Greta Scacchi e.a

  Emma Woodhouse bemoeit zich constant met andermans zaken, en probeert telkens mannen en vrouwen bij elkaar te brengen die totaal niet bij elkaar passen. Ondertussen heeft ze totaal geen idee van haar eigen gevoelens, en haar relatie met de aardige Mr. Knightly.


  How to Find ForeverHow to Find Forever
  16:40 - 18:35 op SBS9
  Romantiek (2022) uit Canada
  IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
  Met Erin Agostino, Aaron Ashmore, Brooke Palsson e.a

  Marley is fantastisch in het organiseren van andermans verlovingen, maar heeft zelf grote pech in het vinden van liefde en romantiek. Bij het ontwerpen van haar belangrijkste voorstel tot nu toe, kan de man die alles in gevaar kan brengen degene zijn die haar eigen liefdesverhaal helpt vinden.


  Along Came PollyAlong Came Polly
  20:00 - 22:00 op Comedy Central
  Komedie (2004) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 5.9 (106267 stemmen)
  Met Ben Stiller, Jennifer Aniston, Philip Seymour Hoffman e.a

  Reuben, een risicomijdende smetvreeslijder met zwakke darmen, vraagt Polly uit nadat zijn vrouw vreemd is gegaan tijdens de huwelijksreis. Maar is deze vrijgevochten dame met een fret als huisdier wel de ware voor hem?


  King Arthur: Legend of the SwordKing Arthur: Legend of the Sword
  20:00 - 22:35 op NET5
  Actie (2017) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
  Met Charlie Hunnam, Astrid Berges-Frisbey, Jude Law e.a

  Dit gedurfde nieuwe verhaal introduceert een jonge en slimme Arthur. Samen met zijn bende is hij de baas in de steegjes van Londonium. Arthur is zich niet bewust van het leven waarvoor hij geboren is, totdat hij het zwaard Excalibur in handen krijgt, en daarmee zijn toekomst. Direct uitgedaagd door de krachten van Excalibur, moet Arthur moeilijke keuzes maken. Met het Verzet en een mysterieuze jonge vrouw genaamd Guinevere, moet hij het zwaard leren gebruiken, zijn demonen confronteren en de mensen verenigen om de wrede tiran Vortigern te verslaan, die zijn kroon gestolen heeft en zijn ouders vermoord.


  SplitSplit
  20:00 - 22:25 op Spike
  Horror (2016) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 7.6 (813 stemmen)
  Met Anya Taylor-Joy, James McAvoy, Haley Lu Richardson e.a

  Kevin houdt er 23 verschillende persoonlijkheden op na, maar geen een daarvan is dominant. Als hij drie tienermeisjes ontvoert, begint zich er eentje te manifesteren als dominant, The Beast...


  Mrs. DoubtfireMrs. Doubtfire
  20:30 - 23:05 op SBS9
  Komedie (1993) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 6.9 (188842 stemmen)
  Met Robin Williams, Sally Field, Pierce Brosnan e.a

  Daniel Hillard is net gescheiden van zijn vrouw Miranda en hij is verbitterd dat hij zij kinderen maar zelden mag zien. Wanneer zijn ex een advertentie plaatst voor een kinderoppas, verkleedt hij zich als een oudere dame en solliciteer naar de baan, om zo zijn kinderen vaker te kunnen zien.


  Exodus: Gods and KingsExodus: Gods and Kings
  22:35 - 01:30 op NET5
  Actie (2014) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 6 (146479 stemmen)
  Met Christian Bale, Joel Edgerton, John Turturro e.a

  Mozes werd als vondeling geadopteerd door de zus van de Egyptische Farao en opgevoed als zoon van de Egyptische koninklijke familie. Nadat zijn broer Ramses lucht krijgt van zijn Joodse identiteit, moet Mozes vluchten. Hij keert terug, met het verzoek dat Egypte het volk van Isra�l vrijlaat. Dat gebeurt niet en als gevolg daarvan breken de legendarische Bijbelse plagen los.


  Knock KnockKnock Knock
  22:45 - 00:50 op RTL7
  Horror (2015) uit Chili
  IMDB-rating: 4.9 (39290 stemmen)
  Met Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana de Armas e.a

  Rondom het weekend zwaait de succesvolle architect en gelukkig getrouwde Evan Webber z'n vrouw en twee kinderen uit. De komende paar dagen heeft hij het rijk voor zichzelf, maar dan staan plotseling twee, doorweekte jonge meiden op zijn stoep die hulp zoeken. Ze stellen Evans steun op prijs en dienen hem de avond van zijn leven op. Wat echter leuk begint ontpopt zich tot een ware nachtmerrie.


  Taken 2Taken 2
  22:45 - 00:40 op RTL7
  Actie (2012) uit Frankrijk
  IMDB-rating: 6.3 (235587 stemmen)
  Met Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen e.a

  Liam Neeson keert terug als gepensioneerd CIA agent Bryan Mills in de bloedstollende actiethriller Taken 2. In het eerste deel, Taken, werd zijn dochter Kim ontvoerd door de Albanese maffia in Parijs. Bryan weet zijn dochter te redden, maar de maffia zint op wraak. Ze besluiten Mills en zijn vrouw Lenore, een rol van de Nederlandse Famke Janssen, te ontvoeren tijdens hun vakantie in Istanbul. Maar Bryan is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, hij doet er alles aan om zijn gezin te beschermen.


  DefianceDefiance
  23:00 - 01:05 op BBC2
  Actie (2008) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 7.2 (120061 stemmen)
  Met Daniel Craig, Liev Schreiber, Jamie Bell e.a

  Drie Joodse broers ontsnappen uit het door de Nazi's bezette Polen. Zij vluchten richting Wit-Rusland, waar zij zich aansluiten bij Russische verzetstrijders en beginnen met het bouwen van een degelijke uitvalsbasis, die als bescherming moet dienen voor hen zelf en voor allen die in gevaar verkeren.


  HouseSitterHouseSitter
  23:05 - 01:05 op SBS9
  Komedie (1992) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 6.1 (19253 stemmen)
  Met Steve Martin, Goldie Hawn, Dana Delany e.a

  Als de alleenstaande architect Newton Davis de vrolijke Gwen tegen het lijf loopt lijkt zij op het eerste gezicht geweldig. Zonder dat hij het in de gaten heeft trekt Gwen vervolgens bij hem in en beweert ze tegenover iedereen dat hij met haar getrouwd is. Maar vervolgens blijkt iedereen weg te zijn van de rare vrouw die zich uitgeeft als zijn echtgenote! Newton is echter nog lang niet over de breuk met zijn ex Becky heen. Als Becky ziet hoe goed het met Newton lijkt te gaan lijkt ze weer interesse in hem te hebben. Newton probeert de situatie naar zijn hand te zetten zodat hij Becky voor zich terug kan winnen.


  The GodfatherThe Godfather
  23:15 - 02:05 op Canvas
  Misdaad (1972) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 9.2 (1753352 stemmen)
  Met Marlon Brando, Al Pacino, James Caan e.a

  Vito Corleone staat aan het hoofd van een machtige maffiafamilie, en houdt zich bezig met allerlei duistere zaken zonder dat hij zelf op de voorgrond treedt. De jongste zoon van Vito, Michael, bemoeit zich niet veel met de familiezaken, totdat er een aanslag wordt gepleegd op zijn vader. De clan dreigt ten onder te gaan in het geweld en Michael besluit de moordaanslag te wreken.


  Crazy Rich AsiansCrazy Rich Asians
  23:30 - 01:25 op BBC1
  Komedie (2018) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 6.9 (166808 stemmen)
  Met Constance Wu, Henry Golding, Michelle Yeoh e.a

  Rachel Chu is een Chinese lerares, geboren in Amerika. Zij is dolgelukkig met haar nieuwe vriend Nick Young, een aantrekkelijke jongeman, ook van Chinese afkomst. Nick nodigt Rachel uit naar Singapore om het huwelijk bij te wonen van zijn beste vriend. Rachel accepteert de uitnodiging, niet wetende dat Nick uit ��n van de rijkste families in Azi� komt. Ze komt in een wereld terecht van ongekende luxe en waar elke aantrekkelijke vrouw een mogelijke bedreiging vormt voor haar relatie met de rijke, felbegeerde Nick.


  HHhHHHhH
  01:05 - 03:00 op BBC2
  Actie (2017) uit Frankrijk
  IMDB-rating: 6.5 (247 stemmen)
  Met Rosamund Pike, Mia Wasikowska, Jack Reynor e.a

  1942. Het Derde Rijk bevindt zich op zijn hoogtepunt van macht. Het Tsjechische verzet in Londen besluit een ambitieuze operatie in werking te zetten: Anthropoid. Twee jonge mannen, Jozef Gabcik en Jan Kubis, worden naar Praag gestuurd om de meest meedogenloze Nazi-leider, Reinhard Heydrich, hoofd van de SS, Gestapo en bedenker van de Holocaust, te doden.


Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site
Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl