Vandaag op TV

Films vandaag op de televisie

 1. Films op TV voor zaterdag 22 Januari 2022 -
  BoteroBotero
  08:00 - 09:45 op NPO1
  Documentaire (2018) uit Canada
  IMDB-rating: 8.1 (54 stemmen)
  Met Fernando Botero e.a

  De Colombiaanse schilder/beeldhouwer Fernando Botero (Medellín, 1932) volgde in zijn tienerjaren een opleiding tot stierenvechter, maar hij had hiervoor te weinig talent. Veel beter verging hem het schilderen van stierengevechten: op zijn 19e had hij al zijn eerste tentoonstelling in Bogota. In de loop der jaren heeft hij een geheel eigen figuratieve stijl ontwikkeld, die gekenmerkt wordt door zijn fascinatie met omvang en volume. De mensen en dieren die hij afbeeldt lijken heel dik, maar feitelijk doet Botero niets anders dan het sterk benadrukken van sommige lichaamsdelen.


  Swallows and AmazonsSwallows and Amazons
  10:30 - 12:00 op BBC2
  Familiefilm (2016) uit
  IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
  Met Kelly Macdonald, Rafe Spall, Andrew Scott e.a

  Gebaseerd op het klassieke werk van Arthur Ransome. Vier kinderen dromen ervan te ontsnappen aan de saaie zomervakantie die ze met hun moeder vieren. Als ze de toestemming krijgen om samen te kamperen op een eilandje midden in een groot meer, zijn ze blij. Maar als ze daar komen, ontdekken ze dat ze niet alleen zijn en is dat het begin van een strijd om te overleven.


  De SneeuwkoninginDe Sneeuwkoningin
  15:30 - 16:55 op NPO3
  Familiefilm (2014) uit Duitsland
  IMDB-rating: 6.1 (30 stemmen)
  Met Flora Thiemann, Kristo Ferkic, Linda Zilliacus e.a

  Gerda en Kay zijn goede vrienden, maar op een dag ontvoert de gemene ijskoningin Kay naar haar ijspaleis. Iedereen denkt dat hij dood is, maar Gerda niet…


  Southside with YouSouthside with You
  18:45 - 20:30 op Spike
  Biografie (2016) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 6.4 (7506 stemmen)
  Met Tika Sumpter, Parker Sawyers, Vanessa Bell Calloway e.a

  In de zomer van 1989 waren Michelle en Barack Obama gewoon twee afgestudeerden die hun leven en rechtencarrière begonnen in Chicago. Na lang aandringen gaat Michelle uiteindelijk akkoord om samen met Barack een bijeenkomst bij te wonen in Chicago.


  Cloudy with a Chance of Meatballs 2Cloudy with a Chance of Meatballs 2
  20:00 - 22:10 op Comedy Central
  Animatie (2013) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 6.5 (62416 stemmen)
  Met Bill Hader, Anna Faris, James Caan e.a

  In Cloudy 2 zijn Flint en zijn vrienden gedwongen om de stad te verlaten. Flint aanvaardt de uitnodiging van zijn idool Chester V om de Live Corp Company te vervoegen, die de taak heeft om het eiland schoon te maken, en waar de beste uitvinders ter wereld technologieën ontwerpen voor de verbetering van de mensheid. Wanneer Flint echter ontdekt dat zijn machine nog steeds werkt en nu voedselmutanten kweekt moeten hij en zijn vrienden opnieuw de wereld redden.


  Lethal WeaponLethal Weapon
  20:00 - 22:15 op Veronica
  Actie (1987) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 7.6 (189238 stemmen)
  Met Mel Gibson, Danny Glover, Gary Busey e.a

  Riggs en Murtaugh hebben grondig de pest aan elkaar. Maar ze zijn collega's en in hun vak de besten. Het duo knokt zich een weg door Los Angeles, waar een moderne jungle-oorlog woedt. Riggs neemt als keiharde cop grote risico's; Murtaugh is een toegewijde rechercheur met een vlekkeloze staat van dienst.


  Power RangersPower Rangers
  20:00 - 22:30 op RTL7
  Actie (2017) uit Canada
  IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
  Met Becky G., Elizabeth Banks, Bryan Cranston e.a

  Vijf gewone middelbare scholieren moeten iets buitengewoons worden. Ze ontdekken dat hun kleine thuisstadje Angel Grove – en de wereld – op het punt staat vernietigd te worden door een buitenaardse bedreiging. Gekozen door het lot, komen onze helden er al snel achter dat zij de enigen zijn die de planeet kunnen redden. Maar om dat te doen, moeten ze hun persoonlijke problemen zien te overkomen en samenwerken als de Power Rangers, voordat het te laat is.


  La La LandLa La Land
  20:30 - 23:05 op SBS9
  Komedie (2016) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 8.4 (220962 stemmen)
  Met Ryan Gosling, Emma Stone, Amiée Conn e.a

  Sebastian en Mia komen nader tot elkaar door een gemeenschappelijk verlangen: dat te doen waar ze van houden. Als succes op de loer ligt, wordt het tweetal geconfronteerd met keuzes die hun relatie doen wankelen en hun dromen op het spel zetten.


  The Warrior's WayThe Warrior's Way
  20:30 - 22:15 op Spike
  Actie (2010) uit Nieuw-Zeeland
  IMDB-rating: 6.3 (22079 stemmen)
  Met Dong-Kun Jang, Kate Bosworth, Geoffrey Rush e.a

  De Aziatische samoerai Yang traint al zijn hele leven om 's werelds beste zwaardvechter te worden. Wanneer hij de baby van de vijand moet doden, besluit hij zich van zijn clan af te zetten en met het kind naar het Wilde Westen te vluchten. Hier leert hij de messenwerpster Lynne kennen. Wanneer zij in de problemen komt, is Yang gedwongen zijn zwaard weer op te pakken.


  The NotebookThe Notebook
  21:20 - 23:25 op Eén
  Drama (2004) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 7.9 (452781 stemmen)
  Met Tim Ivey, Gena Rowlands, Starletta DuPois e.a

  Allie Hamilton komt begin jaren '40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.


  20th Century Women20th Century Women
  22:15 - 00:10 op Canvas
  Komedie (2016) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 7.5 (9715 stemmen)
  Met Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig e.a

  Dorothea is een alleenstaande moeder die haar tienerzoon opvoedt in een groot huis dat zij delen andere vrouwen. Samen verkennen zij de liefde en de vrijheid van de jaren zeventig.


  Lethal Weapon 2Lethal Weapon 2
  22:15 - 00:30 op Veronica
  Actie (1989) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 7.2 (126882 stemmen)
  Met Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci e.a

  Politiedetectives Martin Riggs en Roger Murtaugh krijgen de opdracht om boekhouder Leo Getz te beschermen, omdat hij moet getuigen tegen zijn criminele werkgevers. Riggs en Murtaugh zijn niet gelukkig met de opdracht totdat bekend wordt wie de criminelen zijn.


  Universal SoldierUniversal Soldier
  22:30 - 00:45 op RTL7
  Actie (1992) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 6 (68233 stemmen)
  Met Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Ally Walker e.a

  De soldaten Luc Devreux en Andrew Scott vechten in Vietnam. Ze worden als vermist opgegeven maar krijgen, in het geheim, een opleiding tot een soort vechtmachine. Het geheugen werd bij de soldaten gewist maar bij Luc en Andrew is er iets mis gegaan. Ze ontsnappen en worden achtervolgd door het leger.


  Dolly Parton: Here I AmDolly Parton: Here I Am
  22:30 - 00:00 op BBC2
  Documentaire (2019) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 7.4 (1393 stemmen)
  Met Dabney Coleman, Mac Davis, David Dotson e.a

  Dolly Parton is naast zangeres een verhalenvertelster. In deze documentaire neemt ze de kijker mee op een muzikale reis. Centraal staan mensen en plaatsen die haar iconische carrière hebben vormgegeven. Ze doet dit aan de hand van haar bekende nummers.


  Step Up 4 Miami HeatStep Up 4 Miami Heat
  23:05 - 01:05 op SBS9
  Drama (2012) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 6.5 (44764 stemmen)
  Met Cleopatra Coleman, Misha Gabriel Hamilton, Ryan Guzman e.a

  In Step up 4 gaat Emily, de dochter van een rijke zakenman, naar Miami om haar dromen te verwezenlijken en professioneel danseres te worden. In Miami ontmoet Emily Sean een aantrekkelijke jongen die leiding geeft aan een danscrew die grote en vernieuwende flash-mobs maakt. De crew, MOB, is vastbesloten om een wedstrijd te winnen waar ze een flink geldbedrag mee kunnen verdienen. Emily’s vader werkt ondertussen aan een bouwproject waarbij de MOB’s historische achtergrond in gevaar komt en waardoor duizenden mensen hun huis dreigen kwijt te raken. Emily en Sean gaan samen de strijd aan tegen het ontwikkelingsbedrijf van Emily’s vader. Ze veranderen de flash mobs in protest mobs met het risico dat ze hun eigen dromen moeten opgeven voor een groter doel.


  El silencio de otrosEl silencio de otros
  23:45 - 01:15 op NPO2
  Documentaire (2018) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 8.1 (331 stemmen)
  Met María Martín, José María Galante, Carlos Slepoy e.a

  Het verhaal van de slachtoffers van het 40-jarige dictatorschap van Generaal Franco, die tot op de dag van vandaag op zoek zijn naar gerechtigheid.


  Personal ShopperPersonal Shopper
  02:25 - 04:05 op BBC2
  Drama (2016) uit Frankrijk
  IMDB-rating: 6.6 (1432 stemmen)
  Met Kristen Stewart, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz e.a

  De 25-jarige Maureen heeft een job die ze haat: ze bekommert zich om de garderobe van een mediafiguur. Iets beters vond ze echter niet om haar verblijf in Parijs te kunnen betalen, en te wachten. Wachten tot de geest van haar tweelingbroer opduikt. Deze is enkele maanden eerder verdwenen. Tot dan blijft de pauzetoets van haar leven ingedrukt.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site
Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl