Vandaag op TV

Films vandaag op de televisie

 1. Films op TV voor zondag 12 Juli 2020 -
  School of RockSchool of Rock
  06:20 - 08:30 op RTL4
  Komedie (2003) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 7.1 (259210 stemmen)
  Met Jack Black, Adam Pascal, Lucas Papaelias e.a

  Herrieschopper en gitarist Dewey Finn droomt ervan de rockwedstrijd Battle of the Bands winnen. Zijn collega's gooien hem echter uit de groep. Wanneer er voor zijn huisgenoot Ned een telefoontje komt met een aanbod om in te vallen als leraar, doet Dewey zich voor als Ned en begint met lesgeven op de prestigieuze Horace Green lagere school.


  Patatje OorlogPatatje Oorlog
  09:00 - 10:25 op NPO3
  Familiefilm (2011) uit Nederland
  IMDB-rating: 6.2 (169 stemmen)
  Met Lucas Adriaanse, Pippa Allen, Kes Blans e.a

  De negenjarige Kiek is energiek en stoer, maar raakt bezorgd wanneer haar vader als arts naar een oorlogsgebied vertrekt. Hij kan een ziekte krijgen, of een ongeluk en er zijn zelfs verdwaalde kogels! Om de kans te verkleinen dat er iets met hem gebeurt, wringt ze zich in vreemde bochten: ze heeft een dode hond en een dode muis nodig. Kiek kent namelijk niemand die een dode muis, een dode hond èn een dode vader heeft. Dat is een kleine kans.


  Jerry MaguireJerry Maguire
  09:25 - 12:20 op NET5
  Komedie (1996) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 7.3 (188505 stemmen)
  Met Tom Cruise, Cuba Gooding Jr., Renée Zellweger e.a

  Nadat de succesvolle sportmanager Jerry Maguire ontslagen wordt, komt hij er achter dat hij niet alleen al z’n klanten, maar ook zijn verloofde kwijt is. Jerry wordt verliefd op Dorothy Boyd, een secretaresse die in hetzelfde gebouw werkte als hij. Samen besluiten ze opnieuw een bedrijf te starten met als enige klant de footballspeler Rod Tidwell.


  Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & AdriaanKeet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan
  10:30 - 11:45 op RTL8
  Familiefilm (2015) uit Nederland
  IMDB-rating: 6.4 (42 stemmen)
  Met Fabian Jansen, Miryanna van Reeden, Ben Segers e.a

  Keet en Koen, entertainers in een pretpark en straatartiesten, gaan op zoek naar de vermiste Bassie en Adriaan. Bassie en Adriaan hebben een onderscheiding gekregen, waar hun eeuwige vijand de baron uiteraard een stokje voor wil steken door de clown en acrobaat te laten ontvoeren...


  Die Prinzessin auf der ErbseDie Prinzessin auf der Erbse
  11:20 - 12:20 op NPO3
  Familiefilm (2010) uit Duitsland
  IMDB-rating: 6.4 (152 stemmen)
  Met Rike Kloster, Robert Gwisdek, Iris Berben e.a

  Het is een paar dagen voor de zeventigste verjaardag van de koning (Michael Gwisdek). Dan zal hij, volgens de traditie, zijn opvolger aanwijzen. De zus van de koning (Iris Berben) heeft lang op deze dag gewacht, want zij wil al te graag over het koninkrijk regeren. Of zal de zoon van de koning toch de troon bestijgen? Volgens de traditie kan hij alleen over het land regeren als hij een prinses naast zich heeft. De prins is tevergeefs heel het land afgereisd op zoek naar een bruid, en is nu afhankelijk van de connecties van zijn vader. Deze laat mooie prinsessen komen waaruit de prins kan kiezen. Dit bevalt de zus van de koning niet.


  Hart BeatHart Beat
  14:45 - 16:20 op Nickelodeon
  Komedie (2016) uit
  IMDB-rating: 6.4 (119 stemmen)
  Met Vajèn van den Bosch, Stephanie van Eer, Rein van Duivenboden e.a

  Hart Beat vertelt over de schuchtere scholiere Zoë (Vajèn van den Bosch) die sinds het vertrek van haar vader haar gitaar niet meer heeft aangeraakt. Als zij op de fiets wordt aangereden door de tourbus van superster Mik (Rein van Duivenboden) springt er een vonk over tussen de twee en vindt Zoë haar liefde voor muziek weer terug.


  Iqbal & den hemmelige opskriftIqbal & den hemmelige opskrift
  15:30 - 17:00 op NPO3
  Komedie (2015) uit Denemarken
  IMDB-rating: 4.8 (83 stemmen)
  Met Hircano Soares, Liv Leman Brandorf, Arien Takiar e.a

  De dertienjarige Iqbal is een charmante, geestige jongen. Maar volgens zijn vader is dat niet genoeg om te slagen in de wereld. Als de school van Iqbal per ongeluk opgeblazen wordt, is zijn vader slechts het begin van het probleem. Twee gemene zakenmannen willen weten hoe Iqbal dat per ongeluk voor elkaar gekregen heeft, om Tivoli op te kunnen blazen en daar de grootste parkeergarage van heel het land te kunnen bouwen. Daarop is het aan de kinderen om Tivoli te redden!


  The Ipcress FileThe Ipcress File
  16:45 - 18:30 op BBC2
  Thriller (1965) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 7.3 (10856 stemmen)
  Met Michael Caine, Nigel Green, Guy Doleman e.a

  Een geheim agent onderzoekt de verdwijning van een aantal wetenschappers en komt in een wereld terecht waar niets is wat het lijkt en niemand te vertrouwen is.


  Blade: TrinityBlade: Trinity
  20:00 - 22:10 op Veronica
  Actie (2004) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 5.9 (131733 stemmen)
  Met Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Dominic Purcell e.a

  De vampiernatie heeft een duister plan bedacht om Blade te laten opdraaien voor een reeks brutale moorden. Om zichzelf te redden, moet Blade zijn krachten bundelen met een groep menselijke vampierjagers, de 'Nightstalkers'. Abigail, de dochter van zijn mentor Whistler en Hannibal King, een van de 'Nightstalkers', staan Blade bij in de ultieme strijd tegen de vampieren. Bovendien proberen ze de duistere plannen van de gemene Danica Talos te dwarsbomen. Danica heeft namelijk de mysterieuze 'Drake' laten herrijzen en hoopt met zijn krachten eindelijk de wereld te onderwerpen aan de vampiers.


  Ninja TurtlesNinja Turtles
  20:00 - 22:05 op Comedy Central
  Actie (2014) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 5.9 (169555 stemmen)
  Met Megan Fox, Will Arnett, William Fichtner e.a

  De stad heeft helden nodig. Duisternis omhuld New York City, nu Shredder en zijn Foot Clan een ijzeren grip op alles heeft, van politie tot politici. De toekomst ziet er niet goed uit, totdat vier onwaarschijnlijke helden opstaan en hun lotsbestemming al de Teenage Mutant Ninja Turtles ontdekken: Raphael, Donatello, Leonardo en Michelangelo. Samen met verslaggeefster April O’Neil en haar cameraman Vernon Fenwick moeten zij de stad zien te redden.


  Power RangersPower Rangers
  20:00 - 22:30 op RTL7
  Actie (2017) uit Canada
  IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
  Met Becky G., Elizabeth Banks, Bryan Cranston e.a

  Vijf gewone middelbare scholieren moeten iets buitengewoons worden. Ze ontdekken dat hun kleine thuisstadje Angel Grove – en de wereld – op het punt staat vernietigd te worden door een buitenaardse bedreiging. Gekozen door het lot, komen onze helden er al snel achter dat zij de enigen zijn die de planeet kunnen redden. Maar om dat te doen, moeten ze hun persoonlijke problemen zien te overkomen en samenwerken als de Power Rangers, voordat het te laat is.


  Artificial Intelligence: AIArtificial Intelligence: AI
  20:30 - 23:20 op Spike
  Avontuur (2001) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 7.1 (238045 stemmen)
  Met Haley Joel Osment, Frances O'Connor, Sam Robards e.a

  Ergens in de verre toekomst, nadat de poolkappen gesmolten zijn, verwoesten zware overstromingen de grote steden en wordt de wereld geleid door robots met een uiterst verfijnde kunstmatige intelligentie. Te midden van dit alles staan een robotjongetje en een robot-teddybeer op die verlangen naar iets meer. Kunnen zij meer zijn dan alleen maar machines?


  The Two Faces of JanuaryThe Two Faces of January
  20:30 - 22:20 op SBS9
  Thriller (2014) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 6.2 (21775 stemmen)
  Met Kirsten Dunst, Viggo Mortensen, Oscar Isaac e.a

  Two Faces of January is gebaseerd op het gelijknamige boek van Patricia Highsmith en volgt een oplichter, zijn vrouw en een vreemdeling. Zij proberen een land te ontvluchten nadat ze betrokken raken bij de moord op een politieagent.


  Street Fighter: The Legend of Chun-LiStreet Fighter: The Legend of Chun-Li
  22:10 - 00:05 op Veronica
  Actie (2009) uit Canada
  IMDB-rating: 3.7 (19888 stemmen)
  Met Kristin Kreuk, Chris Klein, Neal McDonough e.a

  Chun-Li (Kristin Kreuk) is een mooie Chinese agente die dankzij haar snelle benen haar tegenstanders in elke missie weet uit te schakelen. Als ze een missie krijgt om de meester-moordenaar Gen te vinden begint ze een lange reis naar gerechtigheid. Voordat ze ooit bij Gen uitkomt ondervindt ze vele struikelblokken die het haar in deze missie erg moeilijk weten te maken.


  Tom AdelaarTom Adelaar
  22:25 - 23:25 op NPO3
  Drama (2018) uit Nederland
  IMDB-rating: 7.1 (25 stemmen)
  Met Manoushka Zeegelaar-Breeveld, Cyriel Guds, Yannick Jozefzoon e.a

  Wanneer de Surinaamse Sharif een oer-Hollandse naam aanneemt om meer sales te scoren voor een opportunistisch callcenter, vervalt hij in een existentiële identiteitscrisis.


  Mum's ListMum's List
  00:00 - 01:40 op BBC2
  Drama (2016) uit Verenigd Koninkrijk
  IMDB-rating: 6.5 (447 stemmen)
  Met Rafe Spall, Emilia Fox, Elaine Cassidy e.a

  Singe en Kate vormen een koppel. Ze wonen samen met hun zoons in Somerset, en houden veel van elkaar. De levens van de gezinsleden komen echter op hun kop te staan wanneer zij vernemen dat Kate aan borstkanker lijdt. Kate, die niet lang meer te leven heeft, schrijft haar levenslessen op. Ze doet dat in een poging haar gezin goed achter te laten.


  The Last RideThe Last Ride
  00:15 - 01:40 op SBS9
  Actie (2004) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 5.2 (1444 stemmen)
  Met Dennis Hopper, Will Patton, Fred Ward e.a

  Nadat zijn vrouw is vermoord, heeft het voor bankrover Ronnie Purnell geen zin meer en hij geeft zich daarom over aan de politie. Na zijn veroordeling is hij verplicht zijn zoon Aaron af te staan aan een vriend genaamd Darryl Kurtz, de agent die hem arresteerde. Dertig jaar later, als Ronnie vrij komt, zint hij op wraak.


  Fruitvale StationFruitvale Station
  03:15 - 04:15 op NPO3
  Biografie (2013) uit Verenigde Staten
  IMDB-rating: 7.5 (57674 stemmen)
  Met Michael B. Jordan, Melonie Diaz, Octavia Spencer e.a

  De film vertelt het waargebeurde verhaal van Oscar Grant (Michael B. Jordan), een 22-jarige inwoner van de Bay Area in San Francisco, die op 31 december 2008 wakker wordt en voelt dat er iets gaat gebeuren. Wat weet hij niet, maar hij grijpt de kans aan om zo veel mogelijk goede dingen te doen als hij kan: een betere zoon zijn voor zijn moeder (Octavia Spencer), wiens verjaardag op 31 december valt, een betere partner voor zijn vriendin Sophina (Melonie Diaz), tegen wie hij de laatste tijd niet helemaal eerlijk is geweest, en een betere vader zijn voor zijn vier jaar oude dochter. De dag neemt een dramatische wending als politieagenten hem in koelen bloede neerschieten op het metrostation van Fruitvale op 1 januari, een gebeurtenis die de Bay Area en de rest van Amerika diep raakte.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site
Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl