Drama: Lebanon
Film Trailers by Filmtrailer.com
Titel: Lebanon
Genre: Drama
Cast: Reymond Amsalem, Ashraf Barhom, Oshri Cohen, Yoav Donat, Michael Moshonov
Bioscoop première: 18-03-2010
Land van productie: Frankrijk, Duitsland, Israël
Geregisseerd door: Samuel Maoz, Maoz Shmulik
Duur van de film: 94 min.
Productie jaar: 2009
Minimale leeftijd: 16 jaar
Distributeur: Cinemien
Plot beschrijving: Juni 1982, de Eerste Israëlische-Libanese Oorlog. Een eenzame tank krijgt de opdracht om een vijandige stad op te sporen. In de tank zitten vier Israëlische soldaten: Shmuel, Assi, Herzl en Yigal, jongens van rond de twintig die nooit iets met geweld te maken hebben gehad. Gegrepen door angst en het fundamentele instinct om te overleven, proberen ze wanhopig om zichzelf niet te verliezen in de chaos van de oorlog. De hele film blijft de camera bij vier soldaten in een tank, de kijker ziet alleen wat zij waarnemen.

Lebanon is een (deels) autobiografische film van regisseur Samuel Maoz die er 25 jaar over heeft gedaan om zijn oorlogstrauma te verwerken. Op het 66ste Filmfestival van Venetië van 2009 heeft Lebanon de Gouden Leeuw voor Beste Film gewonnen.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Comments are closed.

Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl