Drama: Desert Flower
Film Trailers by Filmtrailer.com
Titel: Desert Flower
Genre: Drama
Cast: Liya Kebede, Sally Hawkins, Craig Parkinson, Anthony Mackie, Juliet Stevenson
Bioscoop première: 08-04-2010
Land van productie: Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Sherry Horman
Duur van de film: 120 min.
Productie jaar: 2009
Minimale leeftijd: 12 jaar
Distributeur: Cineart
Plot beschrijving: Geboren als woestijnnomade in Somalie wordt Waris Dirie op vijfjarige leeftijd besneden, een ingreep die ze weet te overleven. Als ze twaalf jaar is wil haar vader haar uithuwelijken aan een man van zestig jaar. Ze vlucht en komt terecht bij familie in de hoofdstad Mogadishu.

Als haar oom naar London vertrekt als Somalische ambassadeur gaat Waris met hem mee als dienstmeid. In London leert ze lezen en schrijven. Uit angst terug te moeten keren naar Somalie gaat ze haar eigen weg. Ze woont illegaal en werkt als schoonmaakster in een fastfoodketen. Dan wordt ze ontdekt als model en gaat een internationale carriere tegemoet.

In 1997 besluit Waris Dirie tijdens een interview te spreken over de meest traumatische gebeurtenis in haar leven en het taboe op vrouwenbesnijdenis te doorbreken. Ze beëindigt haar modellencarrière en wordt door Kofi Annan benoemd tot VN ambassadeur om zich in te zetten tegen vrouwenbesnijdenis.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Comments are closed.

Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl