Biografie: Sagan
Film Trailers by Filmtrailer.com
Titel: Sagan
Genre: Biografie
Cast: Sylvie Testud, Pierre Palmade, Lionel Abelanski, Jeanne Balibar
Bioscoop première: 02-10-2008
Land van productie: Frankrijk
Geregisseerd door: Diane Kurys
Duur van de film: 117 min.
Productie jaar: 2008
Distributeur: Benelux Film distributors
Plot beschrijving: De film Sagan toont het bewogen en tumultueuze leven van de schrijfster Françoise Sagan, die op haar negentiende Frankrijk schokte en wereldberoemd werd met de roman ‘Bonjour Tristesse’.

Amper negentien jaar oud schrijft Françoise Sagan in een zomervakantie het boek ‘Bonjour Tristesse’, dat in Frankrijk een schok teweeg brengt. Vanaf het moment dat het boek de Prix de la Critique wint, raakt haar leven in een stroomversnelling.

De rebelse Sagan heeft relaties met verschillende mannen en vrouwen, geeft haar geld uit als water, gebruikt drugs en rookt en drinkt er lustig op los.

Achter de rook van haar sigaretten blijkt echter een vrouw te schuilen die vrij is om te schrijven, lief te hebben en zichzelf te vernietigen. Het leven ontglipt haar.

Beroemder dan haar boeken overlijdt Françoise Sagan uiteindelijk in 2004 op negenenzestigjarige leeftijd.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Comments are closed.

Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl