Animatie: De Prinses en de Kikker
Film Trailers by Filmtrailer.com

Titel: De Prinses en de Kikker (The Princess and the Frog)
Genre: Animatie, Voor het hele gezin
Cast: Peter Bartlett, Bruno Campos, Jim Cummings, Jenifer Lewis, Keith David, Anika Noni Rose
Bioscoop première: 03-02-2010
Land van productie: Verenigde Staten
Geregisseerd door: Ron Clements, John Musker
Duur van de film: 89 min.
Productie jaar: 2009
Distributeur: Buena Vista (NL)
Officiële website: http://disney.go.com/disneypictures/princessandthefrog

Plot beschrijving: Tiana, is grappig, slim en mooi en heeft naast een goede dosis doorzettingsvermogen ook een droom: haar eigen restaurant. Ze werkt heel hard om haar droom te verwezenlijken, maar het gaat niet zo snel als ze dat zou willen.

Prins Naveen is een jonge, knappe buitenlandse prins, die houdt van het goede leven, lekker eten en Jazz muziek en waar kan je dan beter zijn dan in New Orleans. Eenmaal aangekomen in de jazz stad ontmoet Prins Naveen de voodoo magiër Dr. Facilier. Deze tovert Naveen om tot kikker om zo zijn identiteit te kunnen stelen en zijn heerlijk leven te kunnen leiden.

Naveen is als kikker ten einde raad en komt op een gemaskerd bal terecht. Daar ziet hij Tiana aan voor een prinses en schiet hem het sprookje te binnen, waarbij een prinses een kikker kust en weer man wordt. Hij belooft Tiana haar restaurant als zij hem kust.

Omdat Tiana geen prinses is veranderd nu ook zij in een kikker. De twee ruziënde kikkers gaan opzoek naar Mama Odie, diep in het moeras. Zij kan hen hopelijk vertellen wat ze moeten doen om weer mens te worden. Onderweg krijgen ze de hulp van Louis, een trompet spelende krokodil en verliefde vuurvlieg Raymond.

Gaandeweg leren Naveen en Tiana elkaar kennen en bedenken ze dat ze liever voor altijd samen zijn als kikkers, dan dat ze elkaar nooit gekend hebben als mens.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Comments are closed.

Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl