Actie: Watchmen
Film Trailers by Filmtrailer.com
Titel: Watchmen
Genre: Actie, Drama
Cast: Malin Åkerman, Billy Crudup, Jackie Earle Haley, Matthew Goode, Carla Gugino
Bioscoop première: 03-05-2009
Land van productie: United Kingdom, United States
Geregisseerd door: Zack Snyder
Duur van de film: 163 min.
Productie jaar: 2009
Distributeur: UPI (NL)
Officiële website: http://www.watchmenmovie.co.uk
Plot beschrijving: Het gelaagde, complexe avontuur van Watchmen speelt zich af in 1985 in de Verenigde Staten, maar het is een ander Amerika dan we toen kenden. In het Amerika van Watchmen maken superhelden deel uit van het dagelijks leven.

Een van hen is de gemaskerde buurtbewaker Rorschach. Hij ontdekt dat een seriemoordenaar bezig is met het afslachten van alle superhelden die in het Amerika van 1985 een belangrijke rol in de samenleving spelen.

Rorschach is aan lager wal geraakt, maar dat heeft zijn moed en vastberadenheid bepaald niet aangetast, en hij gaat met al zijn energie en vindingrijkheid achter de moordenaar van zijn collega’s aan.

Tegelijkertijd staat de zogenoemde doomsday clock, de klok die de maat geeft voor de spanning met de toenmalige Sovjet-Unie, permanent op vijf voor twaalf.

Met andere woorden: Amerika en Rusland staat lijnrecht tegenover elkaar. Rorschach sluit zich aan bij een groep voormalige crime-fighters, onder wie een oude superheld wiens bovennatuurlijke krachten nog helemaal intact zijn.

Samen ontdekken ze een gruwelijk complot dat gekoppeld is aan de superhelden en hun glorieuze verleden, maar ook aan een dreigende ramp van ongekende omvang.

De opdracht voor de groep: zorg voor de mensheid. Maar wie zorgt er dan voor de superhelden?

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Comments are closed.

Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl