Muziek: Young at Heart
Film Trailers by Filmtrailer.com

Titel: Young at Heart
Genre: Documentaire, Muziek
Cast: Jim Armenti, William E. Arnold Jr., Joe Benoit, Helen Boston, Louise Canady, Bob Cilman
Bioscoop première: 30-10-2008
Land van productie: United Kingdom
Geregisseerd door: Stephen Walker
Duur van de film: 109 min.
Productie jaar: 2007
Distributeur: Cinemien
Officiële website: http://www.foxsearchlight.com/youngatheart/
Plot beschrijving: YOUNG@HEART, een grote hit op de filmfestivals, is een hartverwarmende, verrassende en ontroerende film over een popkoor dat moderne pop- en rockmuziek zingt.

Van Sinéad O’Connor tot Nirvana, de smaak van het koor is breed. Bijzonder: de gemiddelde leeftijd van de zangers en zangeressen is 81 jaar.

Rock ‘n Roll never dies en dit koor is daar het levende bewijs van!
De Britse regisseur Stephen Walker schetst in deze documentaire de dagelijkse gang van zaken van het koor en van zijn leden.

De repetities en de uitvoeringen met dirigent Bob Cilman, maar ook het leven in een verpleegtehuis en het omgaan met de alom aanwezige dood.

Het beeld dat Walker schetst is warm en respectvol: de koorleden worden neergezet als volwassen mensen en niet als de leden van een
geriatrische en bizarre circusact; hij leeft mee, maar is nergens sentimenteel.

Uiteraard is er veel muziek: tot het repertoire van het koor behoren nummers van onder meer Coldplay, Sonic Youth, The Ramones, David Bowie, James Brown en The Talking Heads.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Comments are closed.

Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl