Komedie : The Informant


Geleverd door Filmtrailer.com

Omschrijving: Originele titel: The Informant
Genre: Komedie , Misdaad

Cinema Premiere: 29/10/2009
Land van productie: Verenigde Staten
Geregisseerd door: Steven Soderbergh
Producer: Warner Bros. Pictures , Groundswell Productions , Participant Productions , Section Eight , Jaffe / Braunstein Enterprise
Cast: Matt Damon , Melanie Lynskey , Frank Welker , Scott Bakula , Joel McHale , Thomas F. Wilson
Duur van de film: 108 min
Productie jaar: 2009

Plot beschrijving: Wat bezielde Mark Whitacre? Whitacre (Matt Damon) heeft een bliksemcarrière opgebouwd bij Archer Daniels Midland (ADM), een gigant in de agrarische industrie en besluit opeens klokkenluider te worden. Zelfs wanneer hij het internationale prijskartel waaraan zijn werkgever deelneemt, bij de FBI aangeeft, ziet Whitacre al helemaal voor zich hoe hij zal worden onthaald als de held van ‘Jan met de pet’ en een mooie promotie krijgt.

Maar voordat al dat moois in zijn schoot kan worden geworpen, heeft de FBI bewijzen nodig. Whitacre vindt het dan ook geen enkel probleem om een zendertje en een verborgen bandrecorder in zijn aktetas te dragen. Hij voelt zich meteen een soort geheim agent. Helaas voor de FBI is hun ooggetuige niet zo openhartig geweest over zijn eigen gegraai in de bedrijfskas. Het gedraai van Whitacre frustreert de agenten (Scott Bakula en Joel McHale) en dreigt de ondergang te worden van hun zaak tegen ADM, terwijl het bijna onmogelijk wordt om de ware feiten en de wilde fantasieën van Whitacre uit elkaar te houden.

Academy Award®-winnaar Matt Damon (Good Will Hunting, de Bourne-filmreeks) schittert in The Informant!. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de hoogstgeplaatste klokkenluider in de Amerikaanse geschiedenis. De film is geregisseerd door Oscar®-winnaar Steven Soderbergh (Traffic, Ocean’s Thirteen) met een script van Scott Z. Burns, gebaseerd op het boek The Informant (A True Story) van Kurt Eichenwald.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Comments are closed.

Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl