Drama: The Messenger
Film Trailers by Filmtrailer.com
Titel: The Messenger
Genre: Drama
Cast: Woody Harrelson, Ben Foster, Samantha Morton
Bioscoop première: 26-03-2010
Land van productie: Verenigde Staten
Geregisseerd door: Oren Moverman
Duur van de film: 112 min.
Productie jaar: 2009
Minimale leeftijd: 12 jaar
Distributeur: E1 Entertainment
Officiële website: http://www.themessengermovie.com
Plot beschrijving: Deze met prijzen en nominaties overladen film neemt de kijker mee met de militairen die nabestaanden moeten informeren over de dood van hun geliefden.

Twee veteranen, de één net na uitzending en de ander meer ervaren in het vreselijke werk, worstelen op hun eigen manier met de impact die hun korte, maar verwoestende boodschap teweeg brengt.

Sergeant Will Montgomery (Ben Foster) is net teruggekeerd uit Irak. Zijn vriendin heeft hem verlaten, maar verder lijkt hij vrijwel ongeschonden. Om zijn contract uit te dienen wordt hij bij de gevreesde Casualty Notification Service geplaatst. Samen met de geroutineerde Tony Stone (Woody Harrelson), die hem de basisregels van het emotionele werk bijbrengt, moet hij langs de deuren. “Your son was killed in Iraq…”. Buren kijken toe, moeders storten in, vaders worden razend, vriendinnen ontkennen… heel even zijn ze de bron van hevige emoties in de levens van onbekenden. Daarbij zijn emoties bij henzelf taboe en is persoonlijke betrokkenheid of zelfs aanraking strikt verboden. Tony heeft zijn manier gevonden om met het enorme leed dat hij aanricht om te gaan. Will maakt een andere keuze, waarbij hij ingaat tegen alle regels en waarschuwingen.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Comments are closed.

Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl