Drama: La Siciliana Ribelle
Film Trailers by Filmtrailer.com
Titel: La Siciliana Ribelle (La siciliana ribelle)
Genre: Drama
Cast: Veronica D’Agostino, Gérard Jugno, Marcello Mazzarella, Lucia Sardo, Mario Pupella, Francesco Casisa, Carmelo Galati, Lollo Franco, Primo Reggiani, Paolo Briguglia
Bioscoop première: 03-09-2009
Land van productie: Italië
Geregisseerd door: Marco Amenta
Duur van de film: 113 min.
Productie jaar: 2009
Minimale leeftijd: 16 jaar
Distributeur: Cinemien
Plot beschrijving: Rome, 1992. Mijn begrafenis zal plaatsvinden in besloten kring, met enkel diegenen die me geholpen hebben met mijn strijd voor gerechtigheid. Mijn moeder mag zeker niet aanwezig zijn en mag me niet meer zien na mijn dood. Deze woorden schreef Rita Atria in haar dagboek.

Op 5 november 1991, verscheen de zeventienjarige Siciliaanse Rita Atria voor de anti-maffia rechter om de moord op haar vader en broer te wreken, beide ‘mannen van eer’ in de beruchtte maffiagroep Cosa Nostra. Voor de eerste keer brak een jonge vrouw, lid van een maffiafamilie, de wet van de stilte, de omerta.

Vanaf die dag zijn haar dagen geteld. Ze heeft niet meer dan 9 maanden nog te leven. Verstoten door haar moeder en vriend, bedreigd en verstoten door het hele dorp is Rita gedwongen Sicilië te verlaten. Ze duikt onder in Rome, waar anti-maffia magistraat Paolo Borsellino haar onder zijn vleugels neemt en steunt in haar strijd om gerechtigheid. Gebaseerd op het verhaal van Rita Atria en rechter Paolo Borsellino.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Comments are closed.

Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl