Drama: Jagdhunde
Film Trailers by Filmtrailer.com
Titel: Jagdhunde
Genre: Drama
Cast: Constantin von Jascheroff, Josef Hader, Luise Berndt
Bioscoop première: 04-08-2008
Land van productie: Tyskland
Geregisseerd door: Ann-Kristin Reyels
Duur van de film: 86 min.
Productie jaar: 2007
Distributeur: Filmmuseum
Officiële website: http://www.jagdhunde.zauberlandfilm.de/
Regionale website: http://www.filmmuseum.nl/
Plot beschrijving: Tragikomisch speelfilmdebuut van nieuw talent Ann-Kristin Reyels

In haar debuutfilm Jagdhunde schetst de jonge Duitse filmmaakster Ann-Kristin Reyels een tragikomisch portret van een disfunctionele familie. Haar onopgesmukte, krachtige beeldtaal en droge humor verraste de jury’s van diverse internationale filmfestivals, die haar met prijzen overlaadden. Zo won Jagdhunde onder meer de Fipresci-prijs van de internationale filmkritiek op het filmfestival van Berlijn 2007.

De zestienjarige Lars en zijn recent gescheiden vader Henrik zijn van Berlijn verhuisd naar een boerderij in de dunbevolkte regio Uckermark, vlakbij de Poolse grens. Lars en Henrik krijgen maar moeilijk contact met de stugge lokale bevolking, die hun plannen om de boerderij deels om te bouwen tot lokale trouwlocatie maar lachwekkend vindt. Ook de communicatie tussen vader en zoon verloopt stroef, vooral nadat Lars onaangenaam verrast wordt door een nieuwe vrouw in Henriks leven. Lars brengt zijn tijd grotendeels buiten in de sneeuw door, samen met zijn twee honden. De ontmoeting met het dove meisje Marie opent voor hem een nieuwe wereld. Ze worden verliefd, tot ongenoegen van Maries vader. Kerstmis is in aantocht, en als Lars’ moeder onverwacht op de stoep staat is de familiechaos compleet.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Comments are closed.

Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl