Documentaire: Turtle: The Incredible JourneyFilm Trailers by Filmtrailer.com

Titel: Turtle: The Incredible Journey (Turtles – The incredible Journey)
Genre: Documentaire
Cast: Hannelore Elsner, Georgina Verbaan
Bioscoop première: 22-10-2009
Land van productie: Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Nick Stringer
Duur van de film: 84 min.
Productie jaar: 2008
Distributeur: Independent Films
Officiële website: http://www.saveourseas.com/turtlefilm

Plot beschrijving: Turtle: The Incredible Journey is het verhaal van de kleine ‘loggerhead’ schildpad – Turtle- die een bijzondere reis maakt en de route van haar voorouders volgt. Turtle wordt geboren op een strand in Florida. Ze kruipt naar de zee en begint aan de route die ook al haar voorouders afgelegd hebben; met de golfstroom mee richting de Noordpool, waarna ze de Noord Atlantische oceaan oversteekt richting Afrika. Vervolgens keert ze weer helemaal terug naar het strand waar ze geboren is. Helaas zijn haar overlevingskansen klein; slechts één op tienduizend schildpadden overleeft deze jarenlange reis.

De epische reis van Turtle is er één van grote schoonheid; zo ontmoet ze op de snelweg van de oceaan (de golfstroom) zeepaardjes, kwallen, dolfijnen, bultruggen en haar vriendin Finn, de blauwe haai. Maar haar verhaal is ook een verhaal van verandering, aangezien krachten van buitenaf haar oceaan binnen dringen en de onder water wereld bedreigen. Uiteindelijk volbrengt Turtle haar ultieme reis en keert terug naar het strand van Florida, waar ze het leven zal geven aan een nieuwe generatie schildpadden.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Comments are closed.

Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl