Documentaire: Inferno
Film Trailers by Filmtrailer.com

Titel: Inferno (L’enfer d’Henri-Georges Clouzot)
Genre: Documentaire
Cast: Catherine Allégret, Bérénice Bejo, Jacques Gamblin, Serge Reggiani, Romy Schneider
Bioscoop première: 01-04-2010
Land van productie: Frankrijk
Geregisseerd door: Serge Bromberg, Ruxandra Medrea
Duur van de film: 94 min.
Productie jaar: 2009
Distributeur: Cinemien
Plot beschrijving: In 1964, kiest Henri Georges Clouzot de 26-jarige Romy Schneider, en de 42-jarige Serge Reggiani, als hoofdrolspelers in zijn film Inferno. Een raadselachtig en ongewoon project, een onbegrensd budget, een film die een evenement moet worden bij z’n release. Maar na 3 weken draaien, slaat het noodlot toe. Het project wordt onderbroken, en de beelden, die naar het schijnt ongelooflijk zijn, worden nooit getoond. Deze beelden, vergeten gedurende een halve eeuw, worden teruggevonden en ze zijn verbazingwekkender dan de legende deed vermoeden. Ze vertellen het verhaal van een unieke film, van de waanzin en de jaloezie door een subjectieve camera gefilmd, het verhaal van een vervloekt project en van Henri Georges Clouzot die zijn genialiteit als cineast de vrije loop liet.

Nooit tevoren was Romy zo mooi en zo hypnotiserend. Nooit was een auteur zo dicht en zo verstrengeld met de held die hij gecreëerd had. Serge Bromberg en Ruxandra Medrea slagen erin een reconstructie te maken van het verdwenen œuvre en creëren zo een nieuwe film die het verhaal vertelt van die prachtige ondergang en die het project eindelijk laat leven.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Comments are closed.

Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl