Biografie: The Last Station
Film Trailers by Filmtrailer.com

Titel: The Last Station
Genre: Biografie, Drama
Cast: James McAvoy, Christopher Plummer, Helen Mirren, Paul Giamatti, Anne-Marie Duff
Bioscoop première: 25-02-2010
Land van productie: Verenigde Staten
Geregisseerd door: Michael Hoffman
Duur van de film: 112 min.
Productie jaar: 2009
Minimale leeftijd: 6 jaar
Distributeur: E1 Entertainment
Officiële website: http://www.thelaststationfilm.com
Plot beschrijving: Grootheden Christopher Plummer, Oscarwinnares Helen Mirren, Oscar nominee Paul Giamatti en James McAvoy spelen de hoofdrollen in deze meeslepende film over het latere leven van Leo Tolstoy. De focus op zijn groeiende tweestrijd tussen de liefde voor zijn vrouw en hun afwijkende idealen maakt van The Last Station een boeiende, grappige en ontroerende blik op het leven van één van de grootste literaire schrijvers ooit.

Na ruim 45 jaar huwelijk is het vuur nog lang niet op tussen de beroemde Russische schrijver Leo Tolstoy (Christopher Plummer) en zijn vrouw, Gravin Sofya Tolstoy (Helen Mirren). Soms is het vuur zelfs iets te heftig, want de laatste tijd lopen hun opvattingen steeds verder uiteen.
Tolstoy wil een eenvoudig leven zonder bezit terwijl Sofya enorm hecht aan haar adellijke bestaan. Ze wijt het idealisme van haar man aan Chertkov (Paul Giamatti), de strenge leider van de groeiende groep Tolstoyanen.

De strijd tussen de gepassioneerde Sofya en de bevlogen vertrouweling neemt een nieuwe wending met de komst van Tolstoy’s nieuwe assistent, de naïeve Valentin Bulgakov (James McAvoy). Die wil alleen maar een zuivere volgeling zijn en is zich niet bewust dat hij de spil wordt van alle intriges. Hij is vooral in verwarring dat Tolstoy zelf niet de perfecte Tolstoyaan is en worstelt met zijn verboden gevoelens voor de mooie Masha.

In plaats van een leerschool ontaard huize Tolstoy in een strijdtoneel waarbij het machtsspel tussen waardigheid, idealisme, trots en liefde uitloopt op een hartverscheurende climax.

The Last Station is gebaseerd op de roman ‘Het Laatste Station’ van J. Parini waarvan een nieuwe filmeditie verschijnt. De film is genomineerd voor onder andere twee Golden Globes en vijf Independent Spirit Awards. Helen Mirren won de award voor beste actrice op het Rome Film Festival.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Comments are closed.

Advertentie

Actueel nieuws 24/7

Advertentie

Leuke Filmpjes

Tip
gratis!
Tickets
Pagerank bluebird www.1001filmpjes.nl